De Crăciun am primit 3 cărți din seria Vânătorii de comori. Mai precis, partea 2, 3, 4. Acestea au fost atâta de captivante și interesante, încât le-am citit pe toate cam într-o săptămână jumătate

După ultima furtună, au ajuns în port. Unchiul Timothy voia să dea barca la licitație, copii la școală (ei făceau școala pe vas cu părinți, unde era mai util și învățai mai multe), iar el să se ocupe în continuare de misiunea lui. Zis și făcut dar… la judecătorie s-a spus să îi dea la școala unde a fost și tatăl lor. Atunci, Tommy își aduse aminte ce a zis tatăl lor mai demult: „singurul loc unde aș ascunde o carte, ar fii în baia băieților”… .

Întro noapte, cei patru copii, au ieșit pe holul școlii din camerele lor, îmbrăcați în negru ca niște hoți, se dusesera la baia băieților de la parter. Apoi la etajul 2, apoi la 3 până când la pen-ultima toaletă descoperiră în spatele bazinului de toaletă suspendat o carte înfășurată în pungi de plastic. În ea se afla ca semn de carte o cheie. Cartea se numea: „Minele Regelui Solomon”. Aceasta era una dintre comorile scrise pe lista de comori a părințiilor.

Evadară din școala și fiind că erau săraci la bani, a doua zii se hotărâră să meargă într-un loc unde folosiseră cheia… se potrivea! Descoperiseră o valiză. Cerură o cameră iar în cameră unde să stea.
În valiză… se afla coaroana reginei Britaniei care a fost furată de cineva, iar părinții o luară înapoi dar nu mai apucară sa o dea inapoi că regina murise. În valiza se mai afla un bilet care scria să facă schimbul cu un tip de la un magazin de mâncare. Făcură schimbul pe un milion de dolari + cazare în Cairo, (aproape de locul unde e mama lor) unde se afla Minele Regelui Solomon + bilete de avion la clasa I.

Ajunseră la hotel unde îi sunase mama lor. Acolo li se transmise de la mama lor că ar trebui să se ferească de Guy Dobonnet Merck, și să se întâlnească cu Bela, mătușa lor. După mai multe întâmplări aflară de la Guy Dobonnet Merck că ura cărțile și că nu citise nici una.

Storm discutase cu Tommy cea ce ar trebui să facă: ea, citise cartea și știa că e o ficțiune, deci prin urmare, Guy Dobonnet Merck caută tot Minele Regelui Solomon deci fiind că avea harta furată, putea. Așa că Storm a zis că să se ducă și ei tot acolo ca să îl păcălească.

Zis, și făcut. Contactară pe un prieten mecanic da-al lui tata care le dăduse un fel de insurgent foarte bun. Se duseseră în junglă până la loc, dar pe drum avură multe aventuri pe care am sărit ca să nu lungim povestea.

Până la urmă scapără cu bine și plecară cu elicopterul mecanicului până aproape de China unde erau trebuincioasele vaze Ming pentru salvarea mamei.

Practic se scufunadseră doar Tommy, Bick si Beck. Când ieșiseră la suprafață….

De aici urmează urmatoarea carte vol.III și vă invit să fiți cu mine alături de ea în momentele de suspans și frică. https://www.libris.ro/vanatorii-de-comori-vol-3-secretul-orasului-COR978-973-128-673-0–p989570.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *