Blender Tips #2

Bună! De data asta voi vorbi mai mult despre Modifiers!

Dar mai întăi ar trebui să știi ce este un modifire. Un modifire este o unealtă care te ajută să faci ceea ce ție ți-ar lua foarte mult timp sau te ajută să faci lucruri pe care nu le poți face singur. Este un fel de ajutor sau este ca o trusă utilă.

In untima versiune a Blender-ului (3.2) sunt 54 de Modifires. Nu vom vorbi despre toate încă, desigur, dar poate voi face un articul unde le prezint pe toate.

1. Boolean

Aici se gaseste funcția:

In opinia mea, cred că este printre cele mai folosite dintre toate. Este pur și simplu util și te scapa de multă muncă. Cu Boolean teoretic poti sculpta mult mai usor.

Ce facem ami exact? Ei bine să spunem că ai un cerc, dar tu vrei să faci un inel. Cu Boolean poți pur și simplu să creezi un cilindru de dimensiunea găurii unde va fi degetul, iar pe cerc aplici Boolean cu cilindru, și vei avea o gaură!

Nu ai inteles? Uite un video!:

Se selectează obiectul în care vrei să sculptezi, faci un obiect care vrei să fie gaura, și aplici totul!

2. Bevel

Recunosc că și bevel este chiar mai des folosit, doar că majoritatea o folosesc cu comanda CTRL+B în edit mode. Totuși se găsește și în meniul de Modifires.

Ce este „Bevel”? Bevel teoretic rotunjește ceea ce tu selectezi. Dacă vrei un colț sau o margine rotunjită, Bevel este chiar util.

3. Skin

Funcția de skin, este utilă atunci cand construiesti strazi, caractere sau folosesti Edit mode să construiești. Skin teoretic îngroașă tot ce este doar linie. Skin merge foarte bine cu „Subdivision Surface”, deoarece face să arate mai smooth.

Ambele se gasesc foarte apropiate.