Editare video, grafică sau vectorială

1.Introducere

Îți place sa lucrezi în Adobe Photoshop? Sau poate chiar în Adobe ilustrator sau After effect? Ești unde trebuie!

Dacă dai mai jos, îți voi oferi o surpriză

2. Editarea Grafică

Editarea grafică constă în prelucrarea imaginilor in anumite programe pre cum Photoshop, Lightroom, etc. Dar nu este exclusă nici editarea sau desenarea cu tableta grafică. Nu înțelegeți greșit, am explicat cam ceea ce înseamnă pe scurt și in câteva cuvinte.

3. Editarea Vectorială

Editarea vectorială de obicei se realizează, în Ilustrator, Corel Draw, și alte programe deoarece permite lucrarea logourilor la orice dimensiuni, iar daca le mărești/micșorezi nu se creează pixelii tot mai imenși. ci rămâne doar mărită

Ex: Dacă am un logo făcut în Photoshop cu o dimensiune de 500×500 pixeli și cineva îmi cere să îl fac de 6metri pe 4 metri se va vedea extrem de pixelat. In schimb daca folosesc un program vectorial, pur și simplu măresc și totul va fi ok.

4. Editare video

Editarea video se face de exemplu în Filmora / After Effect unde poți edita videoclipuri(Filmora) sau unde poți crea intro-uri, efecte, scenele din filme cu săbii star-wars sau puteri supranaturale foc sau apa sunt făcute în After Effect.

SURPRIZA

Surpriza era un server de Discord unde ai ocazia de a învăța sau a pune întrebări despre programe de genul. Iar dacă ai citit acest articol fiind ca te plictiseai dar nu ești pasionat și știi pe cineva care este, nu ezita să creem o comunitate mare de „pasionați” ! =)) ~IOSUA


Server Discord Intră aici!