Prăjitură simplă și rapidă

Astăzi am avut o zi foarte reușită, și am să vă spun de ce și cum stă treaba: am reușit să fac o prăjitură! Prima mea prăjitură, care mi-a și reușit fără probleme. Bine, am fost nevoit să îi spun mamei de mai multe ori până să mă creadă, dar am reușit până la urmă.

Prăjitura este simpla și foarte gustoasă. La sfârșit eu nu am mai pus toate ingredientele deoarece a fost suficient de bună ca să nu mai pun și celelalte ingrediente.

Ingredientele pentru prepararea blatului:

-6 albușuri de ouă

-35-40 g de faină

-150 g de zahăr pudră

-140 g de nucă măcinată

-zahăr vanilat

-2 linguri de zeamă de lămâie

-2 g de bicarbonat

Blatul se prepara asa:

Puneți albușurile de ouă într-un bol, le faceți spumă cu mixeru, adaugați apoi zahărul vanilat și amestecați bine. Puneți zahărul pudră și amestecați bine aluatul timp de aproximativ 10 min. Apoi adaugați gălbenușurile de la ouă. După aceia în alt bol mai mic puneți bicarbonatul și peste el puneți cele două linguri de zeamă de lămâie, amestecați bine cu o lingură apoi turnați în vasul cu aluat și amestecați bine în aluat, apoi presarăți cu o lingură, nuca măcinată, amestecați cu o lingură de lemn sau cu o paletă (neapărat) apoi puneți nuca măcinată, amestecați și faceți tot așa până se termină cantitatea de nucă. După aceia puneți faina, și amestecați. După ungeți cu o bucată de unt, tava în care vreți să puneți. Puneți aluatul (logic) și pe urma nivelați cât de drept se poate și o puneți în cuptor la 170 de grade C, timp de 30-45 de minute.

Pentru Cremă aveți nevoie de:

-2 gălbenușuri de ouă

-250 g zahăr pudră

-250 g de unt

-100 g de nucă măcinată

-4 linguri de cafea (lichidă)

Prepararea Cremei:

Puneți gălbenușurile, apoi adaugați 1-2 linguri de zahăr pudră (nu tot). Amestecați bine și puneți cafeaua. Amestecați din nou și dacă vreți să se amestece mai ușor puteți adaugă o bucată mică de unt. Adaugați zahărul pudră și amestecați. După puneți tot unt-ul (dar trebuie să fie neapărat la temperatura camerei). Amestecați și puneți nuca măcinată. Amestecați din nou și puneți crema peste blat, o nivelați cât de bine puteți și o veți pune la frigider timp de o oră.

Pentru Glazura aveți nevoie de: (ultimele chestii și prăjitura e gata)

-150 g de ciocolată (fără nimic pe ea. Trebuie să fie simplă)

-Nucă măcinată

Glazura se prepară:

Puneți ciocolata într-un vas (Alt vas) și o fierbeți pană se face lichidă. După aceia puneți ciocolata lichidă peste prăjitură (aia de la frigider) și presarăți cu nucă măcinată.

Dacă vreți să nu vă murdăriți pe mâini puteți să o puneți și la frigider.

(ignorați că am repetat de prea multe ori unele cuvinte)

Nu, nu va ieși așa.

Linkul cu prajitura:

Așa va ieși.