Cireșarii… Da,ai auzit bine! Cartea aia din clasa a 6 sau a 5 sau chiar a 7. Ce sa zic,eu am citit-o in clasa a 3 a in vacanță. =) 

Rezumat:

În această carte este despre un grup de prietenii care locuiesc pe strada Cireșului. Aceștia sunt:  Maria, frumoasă și sensibilă, dar uneori „țâfnoasă” (dupa vorbele lui Tic) Tic, frățiorul ei mai mic care era foarte jucăuș.Avea si un câine pe nume Țombi. Ursu, care de fapt se numea Teodoru Teodor, foarte puternic și foarte bun la gimnastică, fiind de neîntrecut, Victor, care este foarte deștept și bun la școală, Dan, un foarte bun prieten de al lor, Lucia, isteață și îndrăzneață, prietenă foarte bună cu Maria. Și Ionel care se întelegea cel mai bine cu Tic, care era cel mai mic.

Ei voiau sa plece într-o expediție la Pestera Neagra pentru a crea o harta si a expune-o la școală, dar,in Peșteră erau râuri, si aveau nevoie de o barca.ei cunosteau pe cineva care avea o barca,dar după luungi discuții tot nu a vrut sa o dea. Au fost nevoiti sa își construiasca una,cand vor ajunge la Peșteră.

Drum obositor,exclus pe Ursu,care era bine antrenat. În peșteră puteau intra doar 4,ața ca au tras la sorți, nimerind Tic, Maria, Ionel si Victor. Restu,au ramas sus pentru a verifica împrejurimile si pentru a comunica cu cei de jos, prin aparatele TFF.

Au connstrui barca,și la intrare totul era ca într-un vis… . Dar deupa un timp,au Primit un mesaj prin aparatul TFF  Aceștia spuneau că Ursu s-a întâlnit cu Petrăchescu. Dar, ce nu știa nimeni este că după plecarea lui Ursu, de după o stâncă a apărut un individ cu barbă. El și cu vânătorul plănuiau să afle ce căutau copiii în peșteră și să-i omoare. Cireșarii din peșteră au ajuns la capătul acesteia. Victor descoperi un râu care o lua în jos și s-a gândit că după acel râu mai putea fi ceva. Au coborât și au descoperit o nouă peșteră. Tot atunci au pierdut barca cu tot cu Țombi. Dar, mai târziu, într-o parte îngustă a peșterii, au găsit barca de cauciuc a lui Petrăchescu. Cireșarii au luat-o cu ei.

De la început, drumul lor, conținea conserve, țigări și bănuiau că se mai află cineva în peșteră cu ei. Primul ar fi fost Petrăchescu(cel care nu a vrut sa dea barca), dar mai trebuia să fie cu cineva. Vânătorul și bărbosul îi urmăreau de ceva vreme… .

La un moment dat, peștera se împărțea în două. Victor a propus să continue în aceeași direcție, dar Ionel l-a contrazis și a ales drumul opus. Așa că au plecat separat de toți pe drumul lui. Acolo este capturat de cei doi care voiau să-i facă rău. L-au lovit și după aceea l-au ascuns după un bolovan. Ceilalți, îngrijorați, au pornit în căutarea lui Ionel.

După ce l-au găsit, acesta le-a spus cine erau urmăritorii. Mai departe de ei erau vânătorul și bărbosul. Vânătorul a ridicat pistolul spre bărbos și i-a mărturisit că el este „Expresul Negru”, unul dintre cei mai mari răufăcători de pe vremea aia. A tras în el, după a plecat, Bărbosul s-a ridicat. Nu a pățit nimic. Pistolul nu mai avea cartușe. Așa că s-a dus la o cabană din apropiere să ceară ajutor.

Între timp, cireșarii au ieșit din peșteră, dar se aflau într-o prăpastie. Atunci Ursu i-a văzut și i-a salvat cu ajutorul unei frânghii. După aceea, au găsit vechea lor barcă împreună cu Țombi. Au venit și Dan și Lucia și au povestit întâmplările prin care au trecut. La un moment dat, Ursu, știind că Petrăchescu este încă în peșteră, fix în clipa în care era să iasă, l-a blocat acolo cu un bolovan. Atunci au venit și ajutoarele și i-au mulțumit lui Ursu.

Este o carte super faină, si recomand o citire in timpul liber =) succes!

3 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *