Rezumat Nick și Tesla în laboratorul de înaltă tensiune

Dap. Am mai scris odată o mică părere despre acea carte, dar e diferit de un rezumat.

Rezumat Nick și Tesla în Laboratorul de Înaltă Tensiune – Început

Povestea începe când cei doi frați merg cu mașina către casa unchiului lor, urmăriți și de un SUV negru. Nick și Tesla erau doi gemeni de aceiași vârstă, Tesla fiind cu 12 secunde mai mare decât Nick.

Odată ajunși in Half Moon Bay, unde locuia unchiul lor trăsnit, cam nebun după părerea celor 2 copii, au fost șocați dar ușor surprinși sa vadă multe invenții de ale unchiului lor, mergând sau scoțând fum, ca o mașina de tuns iarba singură.

Intrați în casă au fost nevoiți să îl salveze pe unchiul lor care tocmai lucra la un proiect care a dat greș. In interiorul casei erau multe invenții puse peste tot, mai vechi. Unchiul lor s-a dus să facă un duș din cauza acelei substanțe care era de fapt ceva lipicios, spunându-le ca laboratorul e dor a lor.

Rezumat Nick și Tesla în Laboratorul de Înaltă Tensiune – Lansarea

Nick și Tesla crezând că în sfârșit au un laborator al lor, s-au pus repede pe construit o rachetă din plastic, cu ce au găsit pe masa laboratorului. După ce e gata racheta avea nevoie de o substanță urat mirositoare ca „benzină”. În decurs jumătate de oră de mers pe jos până într-un loc sigur, aproape de o casă mare și veche. Tesla era responsabilă cu turnarea „benzinei” dar odată cu pornirea rachetei a zburat și pandantivul ei. Racheta funcționă foarte bine, lansarea având așadar succes, doar că odată cu asta, o noua misiune de „ A recupera pandantivul” a început.

Cei doi porniră spre casa unde ei presupuneau că a zburat pandantivul lui Tesla, fără să știe că îi așteptau mari aventuri și pericole.. Doi câini fioroși cu bale la gură păzeau casa.

Rezumat Nick și Tesla în Laboratorul de Înaltă Tensiune – Operațiunea „recuperarea pandantivului

Nick și Tesla timp de câteva săptămâni, alături de prietenii lor, care i-au întâlnit nu după mult timp după incident (Silas și DeMarco), au tot încercat să construiască capcane pentru câini și dispozitive pe care le găsiți în carte cum să le construiți și voi. Nu toate proiectele au reușit, asta până cineva decide un plan de intrare prin efracție în casă, când cei doi proprietari, pleacă de acasă.

În casă o găsiră pe fata fantomă care era de fapt o fata normală, ținută prizonieră de cei doi bărbați. Pe fată o chema Lilly. Planul lor se schimbase brusc deci noul plan era să o scoată pe fată din casă.

În curte lucrurile nu păreau prea rele, așadar au fuga spre gardul casei. Odată ajunși, din spate se aude un lătrat și un strigăt de om. Cei 5 copii, (Nick, Tesla, DeMarco, Silas, Lilly) erau prinși la gard de cei doi oameni și cei doi câini care mârâiau la ei…

In acel moment apare din nou un SUV negru din care sare o femeie amenințându-i pe cei doi bărbați, până vine poliția. Tot acea femeie, îi înmânează lui Tesla pandantivul pe care îl căuta în tot acest timp.

Nota cititorului
Momente de tensiune, emoție, entuziasm, se regăsesc în carte, un final fericit, și încă 6 cărți urmează sa fie traduse în seria Nick și Tesla.