Rezumat Tom Inimă-Curată

Tom Inimă-Curată este o carte foarte fascinanta si interesanta pentru copii. Mie mi-a fost de ajutor pentru ca mi-a dat curaj si inspiratie.

Tom era unul din cei 7 frați din familia de aventurieri Inima-Curată. Cei 6 frați ai lui Tom, porneau des în aventură. Tom nu mergea deoarece el nu avea cei 12 ani necesari pentru a intra in aventură.

În timp ce toți frații lui sunt plecați în aventură, Tom împlinește 12 ani. Frații lui Tom au promis că se vor întoarce din aventura până când va fi ziua lui de naștere. Dar n-a fost așa. Frații lui tocmai au fost prinți de mizerabilul de Ormestone ( un răufăcător care i-a prins). Fix în ziua lui Tom de naștere el primește de la Voioșie (un spiriduș transformat într-o cioară) o scrisoare scrisă chiar de Maestrul Departamentului De Povesti, că trebuie să plece în salvarea fraților lui.

Tom pornește în aventură cu prietenul său, Voioșie chiar de a doua zi. La început mersese cale îndelungată și carare nesfârșită. Deabea după aia gasi un oraș în care era un castel cu un ditai gardul de spini și țepi. Pe acolo trecuse unul din cei 6 frați ai lui Tom. Tom tăie cu sabia lui de antrenament ( de lemn, deoarece încă nu avea una). Intră în castel și găsi o prințesă. Aceasta era Frumoasa din pădure adormită. Aceasta îi spuse să o ”salveze„ dar Tom îi spuse că e în misiune să își salveze frații, și că după ce o să îi salveze o să vină să o salveze chiar fratele lui.

Trecuse prin mai multe locați cu prințese care trebuiesc ”salvate„ , până când ajunse la povestea Jack și vrejul de fasole. Până la urmă a ajuns să se urce pe el până când ajunsese sus, sus de tot. Acolo se întâlni cu
mizerabilul de Ormestone. Atunci când se întâlnise, Tom nu știa că e rău, dar la un moment dat îi căzu geaca de pe el și Tom observase că trebuie să îl urască. Nu spuse nimic și se duse grăbit la castelul în care era uriașul și se ascunsese undeva. Când intră și Ormestone îi spuse uriașului că mai este un Inima-Curată în castel. Fix atunci se hotărî Tom să se dea de gol. Așa că îi ieșise în cale cu sabia pregătită în teacă ( la povestea cu Alba ca zăpada primise o sabie de la unul din cei 7 pitici). Ormestone îl prinse și îl puse într-o cușca de lemn care era legată cu sfoară groasă de la uriaș. Uriașul se duse să doarmă așa că, atunci când Tom se văzu numai el cu Ormestone taie cu un gest rapid sfoara. Ormestone încercă să îi ducă ”Batista care te făcea să adormi„ la nasul lui Tom. Acesta se zbătu și reuși să îl facă pe Ormestone să miroasă ”Batista„. Când Tom se văzu liber plecase să caute cheile închisorilor în care erau frați lui. Găsi și o gâscă care face ”Ouă de aur„ , o eliberă. Eliberă și pe frații lui și plecară din castel, dar cu uriașul pe urmele lor. Frații lui Tom coborâră pe vrejul de fasole înapoi dar Tom se ascunse până trecuse uriașul. Atunci începu să îl urmărească pe Ormestone deoarece era sigur că se duce acolo unde era închis tatăl lui. Tom încercă să îl urmărească, s-a ținut de el o vreme dar la un moment dat Ormestone s-a urcat pe o navă și nu mai putu să îl urmărească. Se ducea spre Ținutul Poveștilor Întunecate. Acolo era prins tatăl lui Tom care tot așa, plecase într-o aventură dar nu s-a mai întors.

Tom se duse inapoi la locul cu vrejul dar acesta era tăiat de frații lui ca să nu fie prinși de urias. In acel moment Tom își aminti că mai are în buzunar încă o sămânță de fasole. Îi dadu drumul și crescu imediat. Coborî pe pământ unde fiecare își continuară poveștile.

Voioșie îi promise lui Tom că îl va scapa de costumul ala jenant de la nunțile fraților lor.

Așa se termină prima carte Tom Inima-Curată.