Rezumat Vânătorii De Comori Vol. I

Vânătorii de comori este o serie de carti. Aceasta serie conține 6 volume captivante și interesante.

Se face că… într-o zi, o furtună pe mare a atacat vasul Rătăcita, unde se afla Beck, o fata de 12 ani (ilustratorul cartii), Bick tot de 12 ani, născut cu 2 minute înaintea lui Beck. (povestitorul cărții), Tommy, de 17-18 ani și Storm cu memoria ei fotografică și cu creierul dicționar. Thomas, tatal lor iar mama a fost răpită de pirații din Cipru.

Tatăl lor le-a zis sa se ducă în cabină pentru a fii la adapost. Toții s-au dus, dar după ce trecuse furtuna, nu mai era… . Se iscă O TRIADA A GEMENILOR (Bick și Beck sunt gemeni) cum că tatăl lor a murit sau a dispărut în furtună. Bick nu credea. Într-un final, aceștia se decid să pornească către un om care avea ceea ce își dorea tatăl lor. Făcură schimbul dar Storm aflase ca în acel pandantiv primit, se afla o mini-hartă. Aceștia pornesc către locul indicat de harta unde s-ar ascunde niște comori.

În final se dovedi că harta e o minciună stricată și plecară unde știa Tommy că se afla niște comori de care doar lui Tommy îi zise. Acolo, după ce făcură mai multe scufundari aflase că în cele două corăbii practic sunt pline cu o grămadă de cufere pline cu bani.

Aceștia au plecat la Miami unde să schimbe banii găsiți. Familia rămasă au plecat unde zicea lista de sarcini a tatălui lor. Doar că aceasta zicea să facă schimbul. (pandantivul-albină). Tommy a decis sa meargă la New York (nu știu de ce tocmai acolo dar ca sa facă schimbul.). Între timp ce o Triada se desfășura, apăruse unchiul Timothy. Tot de la C.I.A de unde erau și părinții lor. Acesta nu era decât tutorele lor legal, ca să nu fie orfani.

Pană la urmă plecă deoarece avea o urgență. Imediat dupa aceia aparură 3 bărci de pirați. Aceștia voiau să vadă ce e în CAMERA unde nimeni nu avea voie decât mama și tata.

Pirații, la iesire, dupa un eșec, o furase pe Beck pentru că ei credeau că ea știe unde e cheia de la CAMERĂ. Până la urmă unchiul Timothy a salvat-o și a adus-o înapoi. După ce acesta pleca iar, 11 scafandri-ninja apărură la bord. Acestia vură să îi conducă catre acele 2 corăbii scufundate dar Tommy care avea un plan sări primul. Planul nu functionase așa că avu loc o bătălie sub apa. 3 contra 11. Ei bine după ce îi dădură la rechini pe pirați, își continuară drumul.

Îsi continuase drumul pana la New York unde aveau de făcut ultimul schimb. Aveau de ales: să dea pandantivul albină pentru Urna greceasca sau pentru un tablou renumit în lume. Bick simți că Urna Grecească avea să o salveze pe mama sau pe tatăl lor așa că le spuse și celorlalți că asta e decizia cea mai bună, iar Tommy și Storm au crezut și ei, că așa este mai buna decizie.

Făcură schimbul cu acea doamnă care era înnebunită după pandantiv, apoi se duseră la Dr. Lewis pentru a verifica valoarea și dacă putea să ajute la salvarea mamei lor. Acesta spuse că ar trebui să o dea lui Regele Piraților. Între timp 3 tipe angajate la Collier (dușmanul cel mai mare al părinților) furară Urna grecească.

Acest Collier avea de gând să o dea pe bani. Totuși aceștia se duseseră la Regele Piraților. Acolo aveau un plan: Bick si Beck fac o TRIADA A GEMENILOR până când Regele Piraților o să îi amenințe cu pistolul. Între timp Tommy îl „bate” pe el, care va scăpa pistolul, iar Storm se va ocupa de Collier. Zis și făcut doar că venise alți angajați de la Collier și Regele Piraților. Dar…. aparuse si mai multe ajutoare de la Unchiul Thimoty deoarece acest Lewis îi spuse lui. Acesta îl arestase pe hoțul de arme de mult cautat… .

Vreau să vă spun că de aici urmează epilogul și să știți că eu am omis anumite detalii. Vreau să va invit să trăiți alturi de mine momentele de suspans și interes asupra cărții!!! (va aștept la volumul 2)

Dacă vrei să cumperi cartea… : https://www.cartepedia.ro/carte/carti-pentru-copii/carti-dupa-grupa-de-varsta/8-12-ani/james-patterson-chris-grabenstein/vanatorii-de-comori-32137.html