Top 5 locuri frumoase din România

Multor oameni le place sa călătorească prin țară sau prin lume! De aceia m-am hotărât să scriu un articol cu locuri faimoase și interesante de vizitat În România.

1.Delta Dunării

Aceasta, aproape toții știm că aici este un loc fascinant de privit. Te poți relaxa de minune pescuind sau să te uiți la Deltă, sau poate chiar să înoți în ea! Multă lume zicea că e foarte plăcut alături de pelicani și alte pasări de genul. Eventual te poți plimba cu barca unui pescar ( dacă știi să te dai cu barca și bineînțeles, dacă ți-o va da).

2. Roșia Montană, județul Alba

Rămâi fără cuvinte numai dacă o vezi, apăi să o și vezi cu ochii tăi personal! Este pur și simplu un mini paradis. Ca un fel de zonă de deal-uri numai că roșiatice cu pomii colorați în multe culori! în această zonă este cel mai eficient înlocuitor al exploatării minelor de aur. Și să nu crezi că, după o vacanță petrecută la fața locului, doar localnicii vor avea de câștigat! Deși vei fi nevoit să lași aurul la locul lui! Vei pleca mai bogat spiritual după vizitarea superbelor galerii romane săpate de oameni cu dalta și cu mâinile libere. După, poți face drumețiile până la Piatra Corbului sau Piatra Despicată sau pur si simplu trăind pentru câteva zile alături de populația locului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Salina Turda, județul Cluj

Mai precis sunt MUUUULTE „încăperi” FOOOARTE mari din piatră, deoarece este sub pământ. Practic are vreo 3-4 etaje în jos! Normal, Asta este o mină sau o peșteră GIGANTICĂ de sare! Când eram mai mic, am lins un o bucată de perete ca să vad daca chiar e din sare. =D. Puteți gusta și voi! =P. Pur și simplu extrem de fascinant!!! (puteți merge și cu barca)

( aici e ultimul etaj. Dar e de sute de ori mai mare)

4. Cazanele Dunării – Dubova, județul Mehedinți

Aici este un loc un pic mai deferit ca cel pe care l-am zis mai sus. Aici este chiar statuia lui Decebal sculptată în munte. Aici este și un vaporaș cu care te poți plimba timp de 2 ore alături de alți oameni.

5. Cetatea Alba Iulia Carolina

Cetatea Alba Carolina este exact capitolul dedicat dominației habsburgice în țara noastră. Deci ne putem mândri! Bunăvoința autorităților implicate în restaurarea acestei bijuterii arhitecturale o transformă într-o adevărată artă a timpului! Deci mai precis este p cetate in Alba Iulia foarte interesantă de vizitat!