Toporișca Rezumat

   Toporișca este o carte foarte interesantă și captivantă. Mie mi-a placut foarte mult. Atenție! În descriere spune că este aproape ca un ghid de supraviețuire. Adică în carte spun multe despre cum să supraviețuiești dacă te afli într-o situatie cum se afla baiatul.


   Este vorba despre un copil care trebuie să călătorească cu avionul pentru a ajunge la tatăl lui care este foarte departe. El este nevoit să calatorească cu avionul, deoarece părinți lui sunt divorțați, deci a rămas doar cu mama sa. Totuși, în fiecare vară trebuie să îl viziteze pe tatăl său.
Brian se află deja în avion cu toporișca la brâu, deși a uitat de ea de mult. Pilotul îi spune să urce pe locul co-pilotului. După ce se urcă avionul  decolează. În mintea lui Brian se află doar doua cuvinte: „DIVORȚ” ,  „SECRETUL”

   Un timp, Brian nu a scos nici o vorbă dar pilotul începe brus cu o întrebare. Pilotul îl întreabă pe baiat dac acesta dorește să piloteze și el. Brian dă dezaprobator din cap. Pilotul însă, nu se lasă batut și îl convinge până la urmă. Acesta îi arată cum să țină avionul în aer și tot felul de trucuri si viraje cu avionul. După un timp pilotul începe să se vaite ca îl doare foarte tare pieptul. Îi zice lui Brian să piloteze puțin până îi trece durerea. O vreme, pilotul se ține strâns de piept dar după nu s-a mai mișcat deloc. Făcuse stop-cardiac.

   Brian a înțeles numai după ce îl lovește odată pe pilot și vede că nu mai dă nici un semn de viață. Brian se panicează deoarece nu știa să piloteze aproape deloc. Băiatul realizeaza însă că asta nu e singura lui problemă. Nu știa unde trebuia să ajungă, dar era conștient că nu va zbura la infinit. Totși mai merge încă vreo 2 ore iar motorul avionului începe să scoată câteva sunete. Rămanea fără combustibil.

   Se îndreptă spre pământ cu o viteză foarte mare dar nu are loc de aterziare fiind deasupra pădurii Amazonului. Brian vede totuși un lac și reușește să aterizeze cumva. Brain nu stie să pună frână, iar din cauza inerției avionului, acesta intră în lac. Băiatul reușește să iasă din lac aproape mort. Când ajunge la mal, era ud iar din cauză ca era și puțin frig, toate insectele încep să vin pe el.

   Brian adoarme de la oboseală, iar dimineața când se trezește, instinctul îl îndrumă spre a aduna lemne. Vede totuși o gaură acceptabila într-o stâncă și decide ca acela să fie noul lui adăpost. Brian trece prin încercări în fiecare zi, dar este mereu alături de toporișca sa. Acesta învața cum să facă focul, să vâneze, să adune iar mai precis, să supraviețuiască. Desigur, Brian dă nas în nas cu ursul, cu o furtună-vârtej, porci spinoși și alte evenimente care îl obligă să se adapteze mereu. 

   Brian nu este un băiat prost. Dar realizează numai după multă vreme ce orice avion are un kit de supravietuire. După ce pluta este gata, (multă muncă), pornește spre avion. După câteva ore, ajunge în sfarșit la avion. Brian se enervează de prostia lui. Cum de nu s-a gândit cum să intre înauntru? Avionul era din metal. Nervos, lovește in coada avionului care cedă ușor din cauza apei. Contină să lovească cu toporișca dar era aproape sa leșine. Scheletele pilotului… . Era dezgustator. Brian ia kitul, și il deschide când ajunge acasă. Scoate chibrituri, un set de gătit, cuțit și tacâmuri. În rest, nimic prea util decât un pisol, si un transmițător care nu merge din cauză că apa l-a stricat.

   Vremea trece, iar transmițător-ul se usucă… . După un timp, cineva îi vorbește. Se uită în spare și vede un om. Acesta înjură furios cum de nu l-a găsit pe Brian mai devreme. Evident, omul este un pilot. 

Vă mulțumesc enorm pentru suport și pentru faptul că s-au adunat peste câteva sute-mii de vizualizări de-a lungul timpului. Dacă doriți să mă susțineți mai mult, vă puteți crea un cont gratis pe site!

 1. 25 May 2021 - Reply

  mersi

  • Iosua Gavril

   1 July 2021 - Reply

   @albert

   Ma bucur ca te-a ajutat acest articol, scuze de inactivitate, urmeaza sa ma mut pe proiectele in Photoshop

 2. 10 October 2021 - Reply

  Mersi ma ajuta tare mult tot ce ai scris

  • Iosua Gavril

   11 October 2021 - Reply

   @Panda

   Sunt bucuros ca ti-am putut fi de folos cu rezumatul! Fii pe fir, urmeaza si alte rezumate incurand!

 3. 14 November 2022 - Reply

  Merci mult