Toporișca este o carte foarte interesantă și captivantă. Mie mi-a placut foarte mult. Atenție în descriere scrie că este aproape ca un ghid de supraviețuire, dar nu este așa! Adică în carte spune multe de cum să supraviețuiești, dar nu este ca o carte fără poveste.

Era vorba despre un copil care trebuia să călătorească cu avionul pentru a ajunge la tatăl lui care era foarte departe. El călătorea fiind că părinți lui au divorțat, deci a rămas cu mama, dar în fiecare vară trebuia să îl viziteze pe tatăl său.

Era deja in avion cu toporișca la brâu, deși uitase de ea. Pilotul îi spuse să urce pe locul copilotului. După ce se urcă porniră elicea si decolară. În capul copilului erau doua cuvinte.

Divorț

Secretul

Aceste doua cuvinte îi veneau întruna in cap. Un timp nu scoase nici o vorbă dar pilotul începu cu o întrebare: „vrei să pilotezi si tu? E simplu!” Brian dădu din cap dezaprobator în semn că nu voia nici să încerce. Până la urma îl convinse. Îi arată cum să ia curba brusc, cum să țina avionul în aer și cum să ia curba normal. După un timp pilotul începu să se vaite ca îl doare foarte tare pieptul. Îi zise lui Brian să piloteze puțin până îi trece durerea. După un timp pilotul nu mai făcuse nici un gest.

Făcuse stop cardiac.

Brian înțelese numai după ce li lovi odată tare pe pilot și văzu că nu mai dă nici un semn de viață. Brian era panicat fiind că nu știa decât foarte puțin să piloteze și nu știa nici unde trebuie să ajungă. Dar îi trecu prin cap că avionul nu va funcționa la infinit ci doar până se va termina combustibilul. Mai mersese încă vreo 2 ore și motorul avionului scoase câteva sunete ciudate.

Se terminase combustibilul.

Se îndreptă spre pământ cu o viteză foarte mare și nu avea loc de aterziare fiind că erau numai copaci. Vazu un lac și reuși să aterizeze cu mult noroc. Fiind că nu știa cum să pună frână, de la viteza cu care ateriză, intră în lac. Reuși să iasă cu al doilea noroc incredibil, și când ajunse la mal era ud și pentru ca era puțin frig veniseră aproape toate musculițele și toți țânțari să îl ciupească.

Adormise de la oboseală. Se trezi dis de dimineata, din instinct. Adună lemne pentru a face o mica coliba dar după, văzu un fel de cameră în stanca de langa el și se decise să faca o podea de lemn.

Evoluă în fiecare zi. Își facuse deja și un fel de furcă cu care încerca să prindă pești. Prinse doi și apoi „descoperi cum să faca focul fără chibrituri” (cu toporișca) pe care încă o mai avea.

Facuse un foc și atunci fusese prima lui carne facuta de el.

Își făcu un arc, vână păsări și atunci fusese primul lui grătar facut de el.

Noapte daduse peste multe animale, porcul cu țepi, lup și chiar și de un urs numai că fugi instinctiv, deși ursul nu se supara de loc dacă împărțea și cu Brian zmeura.

Într-o noapte își aminti că orice avion are un kit de supravietuire. A doua zi făcu o plută mica și porni spre avion care era de două ori mai departe find că am uitat să vă spun că daduse chiar si de un vartej care facuse peste tot o harababură de nedescris.

Când ajunse la avion descoperi că nu are cum să intre așa că lovi cu putere în coada avionului iar acesta se îndoi. Brian, văzând una ca asta dădu și cu toporișca pănă când daduse de… Scheletele pilotului.

Era să leșine.

Gasi kit-ul și ieșise la suprafață. Încă două ore pana la mal și se duse pe acoperișul „casei” lui. vazu ce e înăuntru și scoase: 2 cutii de chibrituri, un set de gătit cu patru oale și două tigăi mici, găsi chiar și un cutit, o lingură și o furculiță. Găsi mancare care îi mai ajungea încă o lună dacă nu două. Găsi două țevi legate una de alta și un pistolaș mic și 10 cartuse cu cate 50 de gloanțe fiecare. Găsi un transmițător și îl încercă. Nu se întâmplă nimic dar din greșeală îl lasase aprins… .

Dupa un timp cineva îi vorbise. Se uitase în spate si vazu un om.

-Al naibi să fiu! Cum de nu te-am gasit?!

Brian se uita uimit și îi fgacu semn pilotului să manance. Acesta refuză.

Brian urca în avion cu obiectele lui care voia să le păstreze și ajunse acasă.

2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *